ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΡΘΗΚΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ (ΦΩΤΟ)

1

Πραγματοποιήθηκαν χθες 21 Ιουνίου 2013 τα εγκαίνια του Νάρθηκα της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου, του Ηγουμένου Αρχιμ. Νικηφόρου, των μοναχών της Ιεράς Μονής, κληρικών και πιστών.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Ηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε τους δωρητές-ευεργέτες, που συντέλεσαν στην υλοποίηση του νέου αυτού έργου με το παρακάτω σύντομο χαιρετισμό του.

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα, τα εγκαίνια και τον αγιασμό του νάρθηκα του Καθολικού της Ιεράς Μονής μας, όπου στο εξής θα φυλάσσεται το επίσημο αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πεφανερωμένης, που αγιογράφησε περίτεχνα αδερφός της Μονής μας.

1

Δοξάζουμε τον Πανάγαθο Θεό που μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο και την Κυρία Θεοτόκο, που ενίσχυε και καθοδηγούσε τα βήματά μας για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου. Αλλά και σας Σεβασμιώτατε που δώσατε την ευλογία και την έγκριση αυτού του έργου. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε με τη δική σας αγάπη και στήριξη και σας ευχαριστούμε θερμά γι᾿αυτό. Ιδιαίτερα τους δωρητές που προσέφεραν με πολλή ευγνωμοσύνη στην Κυρά μας για να φτιαχτεί το νέο αντίγραφο, ο θρόνος και όλα τα υπόλοιπα.

Ήδη οι συντοπίτες μας αγκαλίασαν και αγάπησαν το χώρο αυτό, όπως και θαύμασαν το νέο αντίγραφο της Κυράς μας. Πράγματι ο π. Αρσένιος αγιογράφησε με πολλή πίστη, πολλή προσευχή, με πολλά δάκρυα, νύχτες και ημέρες και με πολύ σεβασμό στη Φανερωμένη μας, τη νέα Εικόνα, ώστε επάξια να συναγωνίζεται το πρωτότυπο και να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες μας.

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλουμε στην κ. Αθανασία Λιάκου-Κούρτη που για μία φορά ακόμα προσέφερε αφιλοκερδώς την ψυχή της, τις υπηρεσίες της, με μεγάλη αυταπάρνηση και ιδιαίτερη αγάπη για τούτο τον τόπο. Ως αντίδωρον θα σας συνοδεύουν οι προσευχές όλων μας, εδώ, των ταπεινών μοναχών.

Ευχόμαστε ο χώρος αυτός να αγιασθεί και να μας αγιάζει, να αγαπηθεί από όλους, να τον σεβαστούμε και να τον τιμήσουμε, όπως και τους άλλους χώρους της Μονής μας, τους οποίους προσκυνούμε με πολλή κατάνυξη και ευλάβεια.

1

Σε λίγο θα μεταφέρουμε εδώ την θαυματουργή Εικόνα της Κυράς μας, η οποία αγιογραφήθηκε όπως γνωρίζουμε στο Άγιο Όρος το έτος 1886, για να διευκολύνουμε τους πολυπληθείς προσκυνητές κατά το εορταστικό τριήμερο. Θα επιστρέψει ξανά στο θρόνο Της την Τρίτη το απόγευμα, ένα τυπικό που θα τηρείται κάθε χρόνο στην Πανήγυρη της Φανερωμένης.

Παρακαλούμε την Κυρία Θεοτόκο να καθοδηγεί πάντοτε τα έργα μας, να μας σκέπει με τη Θεομητορική αγάπη Της, να κατευοδώσει και φέτος τη λαμπρή Πανήγυρή Της, ώστε να τιμήσουμε επάξια Εκείνη που έγινε η αιτία της σωτηρίας όλων των ανθρώπων.»

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και τους πατέρες της Μονής καθώς και τους ευεργέτες και δωρητές του νέου αυτού έργου.

1

Από την Ιερά Μονή και το Αγιορείτικο Βήμα

Σχολιάστε